Sleutelen aan slotenmakersfraude

Een bekwame slotenmaker kan allerlei taken uitvoeren, waaronder normaal gesproken het hersleutelen van voertuigsloten of het binnenlaten van een man of vrouw als ze zijn buitengesloten van hun eigendom, werkplek, auto of vrachtwagen. Elke keer dat we in een noodsituatie terechtkomen, maken we ons bij zoveel gelegenheden geen zorgen over hoeveel we zouden moeten betalen om uit die situatie te komen. Het gebeurt omdat we ons op dat moment alleen maar zorgen maken over het oplossen van onze positie. En er zijn veel oplichters die ten volle profiteren van onze situatie en hoge prijzen vragen, terwijl sommigen zelfs intimiderende tactieken gebruiken en ons uiteindelijk te veel zullen aanrekenen.

Dus wat is een goede manier om te voorkomen dat je wordt opgelicht door deze neppers en een gerenommeerde slotenmaker kiest?

Overweeg om naar slotenmakers te zoeken nog voordat je er een nodig hebt, net zoals je zou doen voor een loodgieter, elektricien of een andere professional. Dat werkt goed als u wat beveiligingswerk bij u thuis wilt laten doen, zoals het installeren van nachtsloten op de buitendeuren van uw huis of een kluis in uw slaapkamer. Maar als je te maken hebt met een noodsituatie, zoals buitengesloten worden van je auto, is het probleem dat je echt niet veel tijd hebt voor grondig onderzoek.

In noodsituaties:

Noteer de namen van verschillende bedrijven samen met hun telefoonnummers en adressen voor toekomstig gebruik voor het geval u niet met de eerste slotenmaker die u belt wilt gaan.

Een slotenmaker dient u ook om legitimatie te vragen. Een legitieme slotenmaker moet uw identiteit bevestigen en ervoor zorgen dat u de eigenaar van het pand bent voordat u met werkzaamheden begint.

Onthoud dat sommige slotenmakers vanuit een auto zullen werken voor snelle of noodklussen, maar de meeste zullen aankomen in een servicewagen die duidelijk is gemarkeerd met de naam van hun bedrijf

Nadat het werk door de slotenmaker is voltooid, moet u om een ​​gespecificeerde factuur vragen die onderdelen, arbeid, kilometers en de prijs van het servicebezoek dekt.

Als je eenmaal een legitieme slotenmaker hebt gevonden, moet je de naam van het bedrijf samen met de contactgegevens in je portemonnee bewaren, evenals je adresboek thuis of op het werk. Misschien wilt u deze informatie ook in uw mobiele telefoon programmeren. Dit bespaart u veel tijd en moeite de volgende keer dat u deze diensten nodig heeft.

Als er een probleem is met de slotenmaker of als er schade is door het werk dat hij heeft uitgevoerd, probeer dan eerst het geschil met het bedrijf op te lossen. Zorg dat je snel handelt. Sommige bedrijven aanvaarden de aansprakelijkheid niet als u niet binnen een bepaalde tijd een klacht indient. Als u niet tevreden bent, overweeg dan om contact op te nemen met uw plaatselijke bureau voor consumentenbescherming voor informatie en hulp.

Voor meer informatie, neem contact op met de slotenmaker uit Maastricht