Wat kost een badkamer inclusief montage? Een prijsvergelijk

Een nieuwe badkamer is een fantastische investering in jouw huis. Maar wat kost een doucheruimte inclusief montage eigenlijk? In dit blogartikel duiken we dieper in de prijzen en bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van een badkamer en de montage ervan. Zo krijg je een beter beeld van de kosten en weet je waar je op kunt besparen.

Gemiddelde prijs van een badkamer

Het is lastig om één specifieke prijs te geven voor een doucheruimte inclusief montage, omdat de kosten afhankelijk zijn van diverse factoren, zoals de grootte van de badkamer, de gekozen materialen en de complexiteit van het ontwerp. Om je toch een idee te geven, ligt de gemiddelde prijs van een complete doucheruimte inclusief montage tussen de €7.000 en €20.000.

Basis, standaard of luxe: wat zijn de verschillen?

Afhankelijk van jouw wensen en budget kun je kiezen voor een basis-, standaard- of luxe toiletruimte. We lichten de verschillen toe:

 1. Basic badkamer (€7.000 – €12.000): dit is een eenvoudige doucheruimte met een douche, toilet, wastafel en een eenvoudig tegelwerk. De materialen en het sanitair zijn van degelijke kwaliteit maar zonder extra luxe.
 2. Standaard badkamer (€12.000 – €16.000): de standaard doucheruimte bevat naast de basisfaciliteiten, zoals een douche, toilet en wastafel, ook een ligbad en/of een extra wastafel. De afwerking en het sanitair zijn van betere kwaliteit, met een mooie uitstraling.
 3. Luxe badkamer (€16.000 – €20.000 en hoger): bij een luxe doucheruimte worden hoogwaardige materialen en merken gebruikt. Hierbij kun je denken aan een inloopdouche, designradiator, vloerverwarming, stijlvol tegelwerk, en moderne technologieën zoals een spiegel met verwarming en verlichting.

Montagekosten: wat zijn de factoren?

De montagekosten van een badkamer variëren van €2.000 tot €5.000, afhankelijk van verschillende factoren:

 1. Complexiteit van de klus: het plaatsen van een eenvoudige douchecabine is goedkoper dan het installeren van een inloopdouche met stortdouche.
 2. Voorbereidende werkzaamheden: denk hierbij aan het verwijderen van oude tegels, het verplaatsen van leidingen of het plaatsen van nieuwe wanden.
 3. De professional: de ervaring en kwaliteit van de vakman of het bedrijf dat je inhuurt, beïnvloedt de prijs. Goedkoop is niet altijd beter; kies voor een betrouwbare partij.

Tips om te besparen op jouw badkamer inclusief montage

Om te besparen op de kosten van een doucheruimte inclusief montage, zijn er een aantal tips die je kunt overwegen:

 1. Kies voor minder dure materialen: bespaar op de kosten door te kiezen voor goedkopere materialen en merken. Tegenwoordig zijn er veel betaalbare opties beschikbaar die er nog steeds mooi en stijlvol uitzien.
 2. Doe een deel van de werkzaamheden zelf: overweeg om zelf enkele voorbereidende werkzaamheden uit te voeren, zoals het verwijderen van oude tegels of het plaatsen van een wastafel. Dit bespaart op de arbeidskosten.
 3. Vergelijk offertes: vraag meerdere offertes aan bij verschillende vakmensen of bedrijven om te vergelijken en de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 4. Ga voor een praktisch ontwerp: vermijd onnodig complexe ontwerpen en kies voor een praktisch en efficiënt ontwerp dat minder montagekosten met zich meebrengt.
 5. Onderhandel over de prijs: aarzel niet om te onderhandelen over de prijs met de vakman of het bedrijf dat je inhuurt. Vaak is er ruimte voor enige onderhandeling.

Een nieuwe badkamer voor een betaalbare prijs

De kosten van een badkamer inclusief montage zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte, materialen, en complexiteit van het ontwerp. Door slimme keuzes te maken en te besparen op materialen, arbeidskosten en het ontwerp, is het mogelijk om een prachtige doucheruimte te creëren die past binnen jouw budget. Vergelijk offertes, onderhandel en maak gebruik van onze tips om een betaalbare badkamer inclusief montage te realiseren.