Wat is utiliteitsbouw?

milosz-klinowski-9WrfAFvu5zI-unsplash
aaron-santelices-z03mWBdAq5I-unsplash

Wat is utiliteitsbouw?

Utiliteitsbouw is eigenlijk elk gebouw wat niet als woning is bedoeld, dus je hebt er hier best wel veel van, want veel gebouwen zijn niet als woning bedoelt, dus je hebt hier best wel veel voorbeelden voor. Deze voorbeelden zijn onder andere een fabriek, kantoor, opslagruimte, school en nog veel meer, want niet alles is bedoeld als woning, want anders wordt het voor veel bedrijven lastig. Bedrijven hebben natuurlijk ook panden nodig om hun producten te verkopen, dit zijn dus niet woningen, want niemand woont er en dat is ook wel logisch, want je kunt er echt niet wonen, want er worden spullen verkocht en dan wordt het lastig om daar te wonen. Scholen zijn ook geen woningen, want er moeten elke dag leerlingen naar toe komen om te leren en het is dus geen plek om te slapen of iets anders te doen. Je komt utiliteitsgebouwen dus vaker tegen dan je denkt. Je komt ze natuurlijk niet in woonbuurten tegen, want die zijn meer bedoeld voor huizen.

alex-iby-cNgsAdd4-m4-unsplash

Verschil tussen gebouwen

Natuurlijk is er verschil tussen gebouwen dat is zeker niet gek, omdat elk gebouw weer een andere functie heeft. Een groot verschil is een woning en een utiliteitsgebouw, want een woning is een gebouw waarin je kunt wonen en een utiliteitsgebouw is een gebouw wat niet is bedoeld als woning. Onder woningen heb je zelfs nog hele grote verschillen, want je hebt verschillende vormen, verschillende kleuren en ook verschillende materialen. Dit is ook niet zo gek, want iedereen wilt wat anders. Sommige huizen lijken wel overeen te komen, maar dan is er vaak toch nog een verschil en als er geen verschil aan de buitenkant is, is er waarschijnlijk wel een verschil aan de binnenkant, want het interieur is vaak ook weer anders, hier heb je ook gelijkenissen, maar die vallen op zich wel mee. Je kunt bijvoorbeeld wel dezelfde bank hebben, maar dan heb je bijvoorbeeld weer een andere televisie.

Functies utiliteitsgebouwen

Deze gebouwen hebben ook nog andere functies, want ze doen allemaal wat anders dat gebeurd in ieder geval vaak, want soms heb je wel eens gebouwen die dezelfde dingen doen. Bijvoorbeeld supermarkten, maar dan heb je nog steeds andere merken en die merken doen vaak ook andere dingen en dat is ook niet zo gek, want ze willen origineel zijn en dat is ook wel te begrijpen, want hierdoor kun je het bedrijf afscheiden van de rest en dat is heel erg handig.

Meer Te Weten Komen

Publieke gebouwen

circulair wonen?