Publieke gebouwen in Nederland

adrian-dascal-lY8VkeEP3W0-unsplash
ehud-neuhaus-t4Fz0ZzuNFU-unsplash

Publieke gebouwen in Nederland

Naast woningen heb je ook nog andere gebouwen en dat is ook begrijpelijk, want er zijn ook gebouwen nodig voor bijvoorbeeld een supermarkt of een andere winkel. Deze bedrijven hebben ook allemaal panden nodig en dit zijn dus geen woningen. Naast al deze gebouwen heb je ook nog publieke gebouwen. Een publieke ruimte is een plek waar iedereen naartoe kan komen. Het is dus over het algemeen toegankelijk voor iedereen. Deze plekken kent iedereen ook en dat is ook niet zo gek, want je komt er vaak. Plekken, zoals straten zijn publieke plekken, want straten zijn voor iedereen beschikbaar en ze zijn ook overal en dat is zeker niet gek, want je hebt deze wegen nodig om op je bestemming te komen. Iedereen heeft wegen dus nodig en daarnaast zijn ze ook voor iedereen beschikbaar, dus dat is ook ideaal, want anders wordt het wel irritant om naar het werk te gaan, want dan kun je niet met de auto weg en dan duurt het aardig lang.

peter-hall-OWqk1j-Kx0Q-unsplash

Publieke gebouwen

Meer voorbeelden van publieke gebouwen zijn bijvoorbeeld een ziekenhuis en dat is ook best wel handig, want een ziekenhuis is best wel belangrijk en daarom is het ook wel handig dat dit bereikbaar is, want als er echt wat aan de hand is, moet je er wel bij kunnen en daarom is het zo handig dat dit een publiek gebouw is. Parkeergarages zijn ook publiek en dat is ook wel logisch, want je hebt een parkeergarages nodig om je auto te parkeren en als je hier niet bij kunt wordt het lastig om je auto op een goede plek te parkeren. Naast parkeergarages zijn scholen ook publieke gebouwen en dat is ook wel logisch, want iedereen kan daar naar binnen. Winkelcentrums zijn ook publieke gebouwen, want hier kun je gewoon naar binnen, dit is ook wel begrijpelijk, want als niemand naar binnen kan hebben de bedrijven geen omzet, dit komt doordat niemand komt, omdat dit ook niet kan.

Woningen die je in Nederland tegenkomt

In Nederland zie je vaak woningen, dit komt doordat Nederland dichtbevolkt is en dat is ook niet zo gek, want Nederland is niet zo groot en daarnaast hebben we ook heel veel inwoners qua ruimte. Je komt dus ook niet al te vaak grote huizen of woningen tegen. Het komt wel voor, maar deze huizen staan vaak in gebieden met heel veel ruimte, dit zijn dus ook minder populaire plekken. Populaire plekken zijn vaak duur en dan heb je ook hele kleine appartementen of huizen, dit komt dus doordat Nederland niet al te groot is en hierdoor niet veel oppervlakte heeft en daarnaast zijn de grote steden vaak al klein en dan moet je ook nog heel veel woningen plaatsen en deze kunnen dan niet heel groot zijn, want anders kunnen er maar een paar mensen in de stad wonen en dat wilt de stad niet.

Meer Te Weten Komen

Utiliteitsbouw?

circulair wonen?