Dit maakt een Berber vloerkleed zo interessant

Als je van plan bent om een bepaald vloerkleed aan te schaffen om gebruik van te gaan maken in je woning zal je tot de conclusie komen dat er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Eén van deze mogelijkheden is het zogenaamde Berber vloerkleed. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze zich niet helemaal bewust zijn van de voordelen die hieraan verbonden zijn. In eerste instantie is het een goed idee om te weten dat de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika Berbers worden genoemd. Dit gezegd hebbende is het zo dat Berber als woord vertaald net zoveel betekent als handgeknoopt vloerkleed. Meer weten? Blijf dan vooral nog verder lezen! 

Wat is zo’n Berber vloerkleed nu eigenlijk precies? 

Wanneer er sprake is van een echt origineel Berber vloerkleed zal je kunnen vaststellen dat deze is gemaakt van pure wol. Dit zorgt ervoor dat ze zich kenmerkt door slijtvaste eigenschappen. Voor de kleur waar een dergelijk kleed over beschikt geldt dat ze doorgaans authentiek wordt gehouden aan de oorspronkelijke kleur van de schapenwol of kamelenwol. Voor de wol geldt dan ook dat ze niet is geverfd waardoor de kleur gewoon uit een gebroken wit bestaat. 

Vandaag de dag is het echter zo dat je er in de praktijk ook voor kan kiezen om een Berber vloerkleed aan te schaffen in verschillende kleuren evenals met diverse patronen. Deze kleden worden dan gekleurd met behulp van één of meerdere verschillende, natuurlijke producten. Hierbij kan onder meer worden gedacht aan henna, maar ook aan bijvoorbeeld saffraan en indigo. Voor deze kleden geldt bovendien dat ze zowel hoog- als laagpolig worden gemaakt.

Enkele bekende voorbeelden voor je op een rijtje gezet

Wil je graag een Berber vloerkleed kopen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende soorten exemplaren. Enkele van deze exemplaren waar je een keuze tussen kan maken zijn de onderstaande:

  • Beni Ourain; 
  • Beni Mguild;
  • Azilal tapijt; 

In het bijzonder voor het Beni Ouarain Berber vloerkleed geldt dat ze er bekend om staat geweldig populair te zijn. Voor dit type vloerkleed geldt dat ze afkomstig is van het Midden-Atlasgebergte. Ze is meer concreet afkomstig uit de plaats Beni Ourain. Voor dit kleed geldt dat ze zich kenmerkt door bijzondere asymmetrische patronen welke zich bevinden op een achtergrond van wit ivoor. Voor de afwerking wordt er steevast gebruik gemaakt van mooie franjes. Voor dit type Berber vloerkleed geldt dat ze hoogpolig is en is vervaardigd uit 100 procent wol.

Een Berber vloerkleed kopen? Meer dan het overwegen waard!

Ben jij eveneens overtuigd van de vele interessante voordelen waar je op kan rekenen bij het aanschaffen van een Berber vloerkleed? Dan zal je ongetwijfeld ook tot aankoop over willen gaan. Wanneer je graag wil besparen op de aankoop van een dergelijk vloerkleed is het altijd interessant om even de prijzen bij de verschillende partijen die ze aanbieden te vergelijken. Bovendien zal je ook tot de vaststelling komen dat er vaak een interessante aanbieding wordt gehouden. Ook op die manier kan je uiteraard een zeer mooie besparing realiseren op de aankoop van dit vloerkleed.